.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ


«...Ε! σεις εργάτες, σεις που ο ίδρως σας τρέχει ποτάμι απ' την αδιάκοπη και χωρίς δίκαια ανταμοιβή εργασία. Σκλάβοι των πλουσίων και των ισχυρών που σαν λιμασμένα κοράκια περιμένουν να χορτάσουν τη λαιμαργία τους απ' τη γεμάτη αγωνία και κόπο δουλειά σας, μην αφήνοντας παρά ένα κόκκαλο όσο σας φτάνει για να μην ψοφίσετε από την πείνα. Κι' αυτό σας το δείνουν για να εκμεταλλεύονται αιώνια την εργασία σας που είνε η πηγή του πλούτου των!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 
Η Γραμματεία Θριασίου του Π.Α.ΜΕ. σε καλεί την Τρίτη 31 Μάρτη 
στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας
(Χαριλάου 30) στην εκδήλωση με θέμα:
<<Το Iστορικό περιεχόμενο της 1ης Μάη συνδεδεμένο με την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης>>.
(ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ)
 

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015



                           ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 




Ø  Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά".

Ø  " Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του, και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του (...) ".

 

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι μόνο ένα απόσπασμα από τη "Χάρτα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Ρήγα Φεραίου. Είναι απόφαση σκλάβου κόντρα στη σκλαβιά, στάση εξύψωσης του ανθρώπου, παρακαταθήκη της ίδιας της ιστορίας σε όλους εμάς, τους επόμενους.

Όταν, όμως, ο Ρήγας Φεραίος, το 1797, γράφει τη "Χάρτα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων", μιλάει για τον ελεύθερο άνθρωπο και γίνεται ουσιαστικά ο πρωτεργάτης της Ελληνικής Επανάστασης. Γι' αυτή του την "ιδιότητα", το 1798 φυλακίζεται και δολοφονείται.



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας σας καλεί να παραβρεθείτε σε εκδήλωση  αφιερωμένη στον πρωτοπόρο και μάρτυρα του Αγώνα, Ρήγα Φεραίο - Βελεστινλή (1757-1798).
 
Η εκδήλωση θα γίνει στο «ΣΤΕΚΙ» εργαζόμενων, ανέργων & νεολαίας (ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ 9 ΕΛΕΥΣΙΝΑ), την 25η Μαρτίου και ώρα 1200  το μεσημέρι.


 


Κυριακή 1 Μαρτίου 2015


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα Σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και τους ΜΑΣ, στους Συλλόγους Γυναικών και τις ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς Συλλόγους της ΠΑΣΥ, να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους.

Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας μέλος της (ΟΓΕ) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στο ΣΤΕΚΙ” ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ 9 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ).

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

·         Παρασκευή 6 Μάρτη 6 μ.μ. προβολή ντοκιμαντέρ για τη δράση της ΟΓΕ.

·         Σάββατο 7 Μάρτη 6 μ.μ. συζήτηση-καφέ-τσάι-μουσική.

·         Κυριακή 8 Μάρτη 7 μ.μ. προβολή ταινίας-συζήτηση.

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ