.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015



                           ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 




Ø  Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά".

Ø  " Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του, και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του (...) ".

 

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι μόνο ένα απόσπασμα από τη "Χάρτα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Ρήγα Φεραίου. Είναι απόφαση σκλάβου κόντρα στη σκλαβιά, στάση εξύψωσης του ανθρώπου, παρακαταθήκη της ίδιας της ιστορίας σε όλους εμάς, τους επόμενους.

Όταν, όμως, ο Ρήγας Φεραίος, το 1797, γράφει τη "Χάρτα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων", μιλάει για τον ελεύθερο άνθρωπο και γίνεται ουσιαστικά ο πρωτεργάτης της Ελληνικής Επανάστασης. Γι' αυτή του την "ιδιότητα", το 1798 φυλακίζεται και δολοφονείται.



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας σας καλεί να παραβρεθείτε σε εκδήλωση  αφιερωμένη στον πρωτοπόρο και μάρτυρα του Αγώνα, Ρήγα Φεραίο - Βελεστινλή (1757-1798).
 
Η εκδήλωση θα γίνει στο «ΣΤΕΚΙ» εργαζόμενων, ανέργων & νεολαίας (ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ 9 ΕΛΕΥΣΙΝΑ), την 25η Μαρτίου και ώρα 1200  το μεσημέρι.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου