.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σπουδάστριες στα ΤΕΙ, ΑΕΙ, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης να οργανωθούν στα Σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και τους ΜΑΣ, στους Συλλόγους Γυναικών και τις ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς Συλλόγους της ΠΑΣΥ, να μπουν μαζικά στον αγώνα και να μη συμβιβαστούν με τη ζωή που προετοιμάζουν για τις γυναίκες, για όλους τους εργαζόμενους.

Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας μέλος της (ΟΓΕ) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στο ΣΤΕΚΙ” ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ 9 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ).

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

·         Παρασκευή 6 Μάρτη 6 μ.μ. προβολή ντοκιμαντέρ για τη δράση της ΟΓΕ.

·         Σάββατο 7 Μάρτη 6 μ.μ. συζήτηση-καφέ-τσάι-μουσική.

·         Κυριακή 8 Μάρτη 7 μ.μ. προβολή ταινίας-συζήτηση.

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου