.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014


ΟΧΙ στις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Να μην συγχωνευθούν το 5ο με το 11ο Δημοτικά σχολεία Ελευσίνας και το 1ο  με το 3ο Δημοτικά σχολεία Μαγούλας

ΟΛΟΙ στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 7:30 μ.μ.
 από την Πλατεία Λαού στην Άνω Ελευσίνα



Η συγκυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων μονάδων σε όλη τη χώρα. Μετά τα 2.000 σχολεία που συγχωνεύθηκαν το 2010, σχεδιάζουν να καταργήσουν 15 Δημοτικά σχολεία, 30 νηπιαγωγεία, 1 Γυμνάσιο και 3 ΕΠΑΛ. Επίσης, να συγχωνεύσουν 128 δημοτικά, 74 νηπιαγωγεία, 16 Γυμνάσια και Λύκεια και 12 ΕΠΑΛ.

Η απόφαση αυτή μαζί με το περιορισμό των διορισμών εκπαιδευτικών και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Οδηγούν στο «νέο σχολείο της αγοράς» όπου κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να προσελκύσει χορηγούς (που θα παρεμβαίνουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) και να έχει ευθύνη για τα οικονομικά της και το πρόγραμμά της, το οποίο θα μπορεί να είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με άλλα σχολεία. Δημιουργούνται δηλαδή σχολεία πολλών κατηγοριών. Για όλα αυτά θα αξιολογούνται σχολεία, εκπαιδευτικοί και μαθητές! 

Με τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις:

     Θα υποβαθμιστεί παραπέρα η εκπαιδευτική διαδικασία, με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

    Θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις, ανοίγοντας το δρόμο σε δεξαμενή διαθεσιμοτήτων - απολύσεων.

Ταυτόχρονα, με βάση τις χιλιάδες διαφαινόμενες συνταξιοδοτήσεις και τους μόλις 212 (!) διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων!), θα υπάρχουν χιλιάδες κενά.

Αυτό είναι το νέο σχολείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων! Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να συμπαραταχθούμε μαζί για να διεκδικήσουμε:

     Καμία σύμπτυξη - συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.

     Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

     15 παιδιά ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις. Δωρεάν μεταφορά για όλα τα παιδιά.

     Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας ● Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής ● Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου