.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


OXI  στην υποβάθμιση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και το κλείσιμο - συγχώνευση κλινικών

Να ανοίξουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στην Ελευσίνα

και να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας

με μόνιμους ιατρούς και προσωπικό

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7 μ.μ.
 στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα



Η συγκυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνουν Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, βγάζουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υγειονομικούς και περιορίζουν τις όποιες δωρεάν παροχές υγείας είχαν απομείνει. Μεταφέρουν, ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις δικές μας πλάτες.

Κινδυνεύουν με συγχώνευση – κλείσιμο κλινικές στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο

Σε οριακή κατάσταση – λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού – βρίσκονται κλινικές και τμήματα στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο όπως η Αιμοδοσία, οι Παθολογικές κλινικές, η κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και η ΩΡΛ κλινική. Σοβαρότατα προβλήματα προκαλεί η μείωση των κονδυλίων για φάρμακα και υγειονομικά υλικά, που περιλαμβάνεται στο προϋπολογισμό για το 2014. 

Το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας χρειάζεται να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό και να λειτουργεί σε καθημερινή 24ωρη βάση, με έμφαση στη πρόληψη και προαγωγή της υγείας και την έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών.

Κόβουν από την Υγεία για να δώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες

Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία κατά 826 εκατ. ευρώ, για να εξοικονομήσουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, που θα μας χαρατσώνουν περισσότερο. Γι’ αυτό επέβαλαν το 5ευρο και αυξάνουν τη συμμετοχή για τα νοσήλεια και τις εξετάσεις.

Λένε ότι το κράτος δεν έχει λεφτά για την υγεία του λαού, ενώ το 2013, η συγκυβέρνηση έδωσε 48 δις ευρώ στις τράπεζες (με τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ΔΗΜΑΡ).

Κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων

Με το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας, τους εξασφαλίζουν νέα «πελατεία» και σίγουρη κερδοφορία. Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Είτε έχουν ελλείμματα και Μνημόνιο είτε όχι. Γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο αγώνας για δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας μας αφορά όλους

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε. που τους υπηρετεί. Να διεκδικεί την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να στοχεύει στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και την κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Σε αυτόν το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας ● Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου