.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012


ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων – απολυμένων – ανασφάλιστων

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ του ΙΚΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 π.μ.

Η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης κλιμακώνεται.

Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης οδηγούν εργατοϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους στην εξαθλίωση, την χρεοκοπία και την ανεργία.

Κανείς δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. 

Η ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια. Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Όλοι για έναν και ένας για όλους

Πρέπει να τους σταματήσουμε

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

       δεν δεχόμαστε να δίνονται εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις σε τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και την ίδια στιγμή να πετσοκόβουν το επίδομα ανεργίας και να αφήνουν χιλιάδες οικογένειες ανέργων χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

       αρνούμαστε να μας κοροϊδεύουν. Για την κρίση και τα ελλείμματα δεν ευθυνόμαστε εμείς.. Είναι δημιούργημα της υψηλής κερδοφορίας, των μεγάλων φοροαπαλλαγών, των τεραστίων χρηματοδοτήσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

P         Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλες τις λαϊκές οικογένειες.

P         Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων όλων των ανέργων, απολυμένων, ανασφάλιστων..

P         Αυξημένο επίδομα ανεργίας, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία.

P         Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.

Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή για το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο τη γεννά και την αναπαράγει. Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης Οικονομίας, με τα μέσα παραγωγής Λαϊκή Περιουσία.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με την Λαϊκή Επιτροπή κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, από 9 π.μ. μέχρι 11 π.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου Ελευσίνας και καθημερινά στα τηλέφωνα: 6932734890 και 6979446301.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 laikiepitropielefsinas.blogspot.com                  
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ενάντια στις συγχωνεύσεις δημοσίων μονάδων υγείας

για την κατάργηση των πληρωμών των ασθενών
για Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια
  
Την Πέμπτη 15 Μαρτίου έγιναν κινητοποιήσεις – παρεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα στην Αττική, με πρωτοβουλία των Λαϊκών Επιτροπών και της Επιτροπών Αγώνα του Π.Α.ΜΕ Υγείας – Πρόνοιας.

Στα νοσοκομεία: «Ευαγγελισμός», «Λαϊκό», «Αιγινήτειο», Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, «Μεταξά», «Αμαλία Φλέμιγκ», «Ασκληπιείο Βούλας» έγιναν καταλήψεις των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων για να μην πληρώνουν οι ασθενείς. Στο ΚΕΑΤ έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση του ιδρύματος.

Στο Θριάσιο νοσοκομείο έγινε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείο. Σε όλα τα νοσοκομεία, οι Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα του Π.Α.ΜΕ προχώρησαν σε παρεμβάσεις στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις

o     ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

με στάση εργασίας και συγκεντρώσεις – πορείες στις γειτονιές και σε μονάδες του ΕΟΠΥΥ.


o     ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ


Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες.
   

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΔΡΑΣΗ των ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

     laikiepitropielefsinas.blogspot.com


Τηλ Επικοινωνίας: 6932734890 και 6979446301


ΔΡΑΣΗ των ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ


για τα οξυμμένα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών



ΕΛΕΥΣΙΝΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ:


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ελευσίνα πραγματοποίησαν οι Λαϊκές Επιτροπές Ελευσίνας και Μαγούλας με αίτημα την κατάργηση του χαρατσιού. Κατέθεσαν 160 πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Σε προηγούμενη κινητοποίηση, πέτυχαν την επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια απεργού Χαλυβουργού.
ΚΟΡΩΠΙ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ


Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Λαυρεωτικής πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι άνεργης μητέρας και των δύο - ανέργων - παιδιών της, με παρέμβαση που πραγματοποίησαν στη διεύθυνση του υποκαταστήματος της ΔΕΗ.
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Λ. Αμφιθέας (Π. Φάληρο), από όπου εκδίδονται οι εντολές διακοπής του ρεύματος, πραγματοποίησαν η Επιτροπή Αγώνα Π. Φαλήρου και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. Στη συνέχεια, οι δύο Επιτροπές μαζί με την Επιτροπή Ανέργων Ν. Σμύρνης προχώρησαν σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική μείωση του επιδόματος ανεργίας και διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
ΠΑΤΗΣΙΑ – ΚΥΨΕΛΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σε σύσκεψη,  που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανέργων της Λαϊκής Επιτροπής Πατησίων – Κυψέλης, μεταφέρθηκε η εμπειρία των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος και εκφράστηκε η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση. Προγραμματίστηκαν εξορμήσεις και κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα στη ΔΕΗ, στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ και σε χώρους δουλειάς
                                  ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με την Λαϊκή Επιτροπή κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, από 9 π.μ. μέχρι 11 π.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου Ελευσίνας και καθημερινά στα τηλέφωνα: 6932734890 και 6979446301.







 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
laikiepitropielefsinas.blogspot.com
Τηλ Επικοινωνίας: 6932734890 και 697944630

Πετύχαμε την επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια απεργού Χαλυβουργού

Δυναμική κινητοποίηση με κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ Ελευσίνας πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, οι Λαϊκές Επιτροπές Ελευσίνας και Μαγούλας, έπειτα από διακοπή του ρεύματος σε απεργό εργαζόμενο της Χαλυβουργίας Ελλάδας.
Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, οι Λαϊκές επιτροπές ενημερώθηκαν από τον απεργό για τη διακοπή του ρεύματος στο σπίτι του, οπότε συντονίστηκε και οργανώθηκε αμέσως για την επόμενη ημέρα η κινητοποίηση στη ΔΕΗ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Σωματείο εργαζομένων στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, το Σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο Μεταλλεργατών «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σύλλογο Γυναικών.
Η κινητοποίηση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες με συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα, με κατάληψη μέσα στα γραφεία της διεύθυνσης του υποκαταστήματος, με παρέμβαση μέσα στο χώρο, όπου δεκάδες πελάτες της ΔΕΗ περίμεναν για την εξυπηρέτησή τους.
Στα πλαίσια της παρέμβασής τους, τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών καλούσαν όλους τους παρευρισκόμενους στο υποκατάστημα να αντισταθούν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΔΕΗ και να μην πληρώσουν τα χαράτσια. Ταυτόχρονα, ενημέρωναν ότι ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης έχει υπέρογκες οφειλές προς τη ΔΕΗ και κανείς δεν τον ενοχλεί αλλά η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες που δεν αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Παρά τις δηλώσεις της διεύθυνσης ότι δεν είχε καμία εντολή για επανασύνδεση, τα μέλη των Λαϊκών επιτροπών ξεκαθάρισαν ότι δε θα φύγουν από το χώρο μέχρι να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Χαρακτηριστική ήταν η συμπαράσταση και από υπαλλήλους της ΔΕΗ που στήριξαν τους διαμαρτυρόμενους, αναφερόμενοι στην εξαθλίωση στην οποία οι κυβερνήσεις έχουν φέρει τις λαϊκές οικογένειες.
Αργά το μεσημέρι και με τη συνδρομή του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι του απεργού χαλυβουργού, αποδεικνύοντας ότι ο οργανωμένος και αποφασιστικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Οι Λαϊκές Επιτροπές Ελευσίνας και Μαγούλας δεσμεύονται ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα στέκονται αποφασιστικά απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ να στερήσουν το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με την Λαϊκή Επιτροπή κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, από 9 π.μ. μέχρι 11 π.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου Ελευσίνας και καθημερινά στα τηλέφωνα: 6932734890 και 6979446301.


Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ laikiepitropielefsinas.blogspot.com

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Να μην συγχωνευθεί – κλείσει κανένα νοσοκομείο
κανένα Κέντρο Υγείας, Ιατρείο ΙΚΑ, προνοιακό ίδρυμα
Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών
Να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός
ΟΧΙ στην κατάργηση συμβάσεων και μειώσεις μισθών
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους

Προχωράμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις:

o ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
κλείσιμο των ταμείων και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Θριασίου νοσοκομείου

o ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ
στάση εργασίας και συγκέντρωση - πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας

o ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟY ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στη Γενική συνέλευση του που θα γίνει την Δευτέρα 12/3 και ώρα 12:30 μμ με σκοπό να συζητήσουμε το ενδεχόμενο κοινής κινητοποίησης στην Ελευσίνα για τα ζητήματα της υγείας την Πέμπτη 15/3 το πρωί.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30π.μ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Πληρώνουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ, αφαιρώντας το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι.
Επικοινωνούμε με την Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, από 9 π.μ. μέχρι 11 π.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου Ελευσίνας
και καθημερινά στα τηλέφωνα: 6932734890 και 6979446301

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο λαός να βάλει τέλος στο χαράτσι

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός να βάλει τέλος στο χαράτσι
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται:

«Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Τα λαϊκά στρώματα ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι με οποιονδήποτε τρόπο, αξιώνοντας την πλήρη κατάργησή του, απαιτώντας από τη συγκυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να δέχεται την πληρωμή μόνο του ρεύματος χωρίς κανέναν όρο. Συγκυβέρνηση και ΔΕΗ να αφήσουν τα τερτίπια και σε ό,τι αφορά όσους κατέβαλαν μέσω ΑΤΜ μόνο το ποσό που αφορά στο ρεύμα, να το υπολογίσουν ως τέτοιο και όχι στο χαράτσι».

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Καταψήφισαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ να καταργηθούν όλα τα χαράτσια
Αποκαλυπτική η επιχειρηματολογία τους στη συζήτηση που έγινε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 9:00π.μ

Να διεκδικήσουμε:
• Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ.
• Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
• Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
• Εκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.
• Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
• Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
• Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
• Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
• Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
• Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες».




Ψήφισμα
της συγκέντρωσης της 8ης Μάρτη 2012
που πραγματοποιήθηκε στο βρεφονηπιακό σταθμό
της Εργατικής Εστίας στην Ελευσίνα

Σύμφωνα με το Μνημόνιο ΙΙ, συνθλίβονται κατακτήσεις δεκαετιών, τσακίζονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα για λογαριασμό της ολιγαρχίας του πλούτου. Στον άξονα της εξυπηρέτησης αυτών των συμφερόντων αποφασίστηκε και η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Το κλείσιμο των οργανισμών είναι ολέθριο για τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους σε αυτούς καθώς:
• Καταργείται η χορήγηση άτοκων δανείων από κεφάλαια του ΟΕΚ για πολύτεκνους και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
• Καταργούνται τα δάνεια αποπεράτωσης και επισκευής των κατοικιών που ήταν άτοκα και από κεφάλαια του ΟΕΚ. Μέχρι τώρα ο ΟΕΚ χορηγούσε 10.000 τέτοια δάνεια κάθε χρόνο.
• Καταργείται η επιδότηση ενοικίου από τον ΟΕΚ για 60.000 οικογένειες.
• Καταργείται το κατασκευαστικό πρόγραμμα που ήταν και το βασικότερο πρόγραμμα που μπορούσε να προσφέρει φθηνή και ποιοτική κατοικία στους δικαιούχους.
• Καταργούνται 25 βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε 2.000 παιδιά.
• Καταργούνται τα προγράμματα παροχής κοινωνικού τουρισμού, πολιτισμού.
• Πετιούνται στο δρόμο και οδεύουν προς την ανεργία 1.400 εργαζόμενοι των οργανισμών.
• Κάνει «φτερά» η περιουσία των Οργανισμών που ανέρχεται σε δις ευρώ. Υπάρχουν εκτάσεις «φιλέτα» που χρόνια πιέζουν κατασκευαστικές εταιρίες να τα αρπάξουν.
• Όπως κυνικά ομολογείται από την συγκυβέρνηση ο στόχος είναι ενταγμένος στην προσπάθεια της μείωσης της εισφοράς των εργοδοτών, αφού τους αναλογούσε εισφορά 1,10% επί του μεικτού μισθού. Όλα τα εναλλακτικά σχέδια, που προβλήθηκαν ανεπίσημα από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στο όνομα της «διάσωσης» των Οργανισμών, στην καλύτερη περίπτωση διατηρούν μόνο κάποια αποκαΐδια από τους οργανισμούς.
Ζητάμε :
 Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί αυτοί.
 Την άμεση καταβολή από το ΙΚΑ των 4 δις ευρώ που παράνομα παρακρατάει από τους Οργανισμούς.
 Την απόδοση όλων των τρεχουσών εισφορών στους Οργανισμούς.
 Την άμεση κρατική χρηματοδότηση.
 Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα του ΟΕΚ.
 Την ενίσχυση του κατασκευαστικού προγράμματος.
 Να εξασφαλιστεί σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους των Οργανισμών.
 Να μην κλείσει κανένας βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός και να μη γίνει καμία απόλυση.


Για τους συγκεντρωμένους

Οι εκπρόσωποι των : ● ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ● ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΕΕ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ «Η ΜΑΣΙΝΑ» ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΓΕΛΟΥ» ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ● ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ LIDL.


Ελευσίνα 8 Μάρτη 2012.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
από τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
και τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 6 μ.μ.
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΤΟΥ ΟΕΕ
Με τον αγώνα μας, μπορούμε να αποτρέψουμε τα εγκληματικά σχέδια Κυβέρνησης, ΤΡΟΪΚΑΣ και Βιομηχάνων για την κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ.
Απαιτούμε: αναβάθμιση, αύξηση της εισφοράς των εργοδοτών, χρηματοδότηση του κράτους, ώστε να προσφέρουν επαρκείς παροχές στους δικαιούχους και να εξασφαλισθεί μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους των Οργανισμών.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ● ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΟΕΕ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ «Η ΜΑΣΙΝΑ» ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΓΓΕΛΟΥ» ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ● ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κρίσιμο πού θα γείρει η πλάστιγγα

(...) Η κρίση δεν έχει σχέση ούτε με ανέντιμους πολιτικούς, ούτε με ανίκανους πολιτικούς, ούτε με ψεύτες, ούτε με κλέφτες, ούτε με τίποτα. Είναι η κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης (...) Η μόνη αλλαγή σήμερα στην Ελλάδα που μπορεί να ανοίξει μια πόρτα, ένα παράθυρο, είναι τα δύο κόμματα να χάσουν, όσο μπορούν να χάσουν περισσότερο. Ο λαός να έχει ανοιχτά τα μάτια για κάθε μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος, είτε είναι κεντροσυριζέικο, είτε κεντροκουβελέικο, είτε κεντροαριστερό, είτε νεοδημοκρατικό κεντρώο (...) Η πλάστιγγα ή θα γείρει με την πλευρά των μονοπωλίων και της ΕΕ ή θα γείρει με την πλευρά της λαϊκής εργατικής εξουσίας και το ΚΚΕ. Μέση λύση δεν υπάρχει. Τέλειωσε η περίοδος το λίγο έτσι, το λίγο αλλιώς. Αυτή είναι η θέση μας, αυτή είναι η απόφασή μας».
(Από την προχτεσινή ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Σας καλούμε να πάρετε πιο μαζικά μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και στις εξορμήσεις στα εργοστάσια και στη συναυλία που διοργανώνουμε την Κυριακή στις 4 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη της Χαλυβουργίας.
Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.
Το ΔΣ του σωματείου των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία "Η Ενότητα"».