.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πάλη για την προστασία των ανέργων

«Είμαι άνεργος τα τελευταία 3 χρόνια. Εργαζόμουν σε εταιρεία με συσκευασίες από όπου και απολύθηκα. Ερχομαι κάθε βδομάδα στον ΟΑΕΔ μήπως και βρω δουλειά. Είμαι 49 χρονών και ζω από τη σύνταξη του πατέρα μου, δηλαδή με 500 ευρώ. Δράμα η κατάσταση. Δεν έχουμε όχι για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς, αλλά ούτε και για να φάμε».


 Αυτά είναι τα λόγια του κ. Χρήστου, που βρέθηκε στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Ελευσίνας και στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε πρόσφατα η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας έξω από τον ΟΑΕΔ της περιοχής, μαζί με εκπροσώπους σωματείων και φορέων που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή.


Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, στις συζητήσεις που είχαν με τους ανέργους, τους κάλεσαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους εργαζόμενους στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, παλεύοντας με στόχο την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας.


Είναι ενδεικτικά όσα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ανέφερε στη συζήτηση που είχε με τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, μία άνεργη μητέρα: «Είμαι άνεργη εδώ και τρία χρόνια και τώρα μπήκε στην ανεργία και ο σύζυγος. Αυτή τη στιγμή ζούμε μόνο με το επίδομά του, δηλαδή με 460 ευρώ. Και δεν είμαστε οι μόνοι. Η πλειοψηφία των ανέργων αυτή τη στιγμή δεν παίρνει καν επίδομα. Πώς να ζήσουμε;». Λίγο πιο πέρα ένας ακόμα άνεργος, που συζητά με τα μέλη της επιτροπής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μία με τα χαράτσια, μία με τον κεφαλικό φόρο, τώρα με την ανεργία, μας τα πήραν όλα. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δε γίνεται πια. Είμαι 60 χρονών, πού θα βρω δουλειά σε αυτή την ηλικία;».


Με τη δράση της η Λαϊκή Επιτροπή παλεύει για να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα προστασίας για τους ανέργους, όπως: Εκτακτο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου