.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια καρκινοπαθή

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Πέτυχε επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια καρκινοπαθή
 
Την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια καρκινοπαθή κατάφερε χτες μέσα από μαζική και δυναμική παρέμβαση που πραγματοποίησε στη ΔΕΗ και την εφορία, η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΗ εδώ και ένα μήνα έχει κόψει το ρεύμα στο σπίτι του Κ. Π. δημοτικού υπαλλήλου, παρά το γεγονός ότι ο 17χρονος γιος του είναι καρκινοπαθής και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Ο Κ. Π., με ένα μισθό, και αυτόν κουτσουρεμένο, προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένειά του (σύζυγο και 2 ανήλικα παιδιά), ενώ παράλληλα πληρώνει και ενοίκιο για το σπίτι όπου κατοικούν. Εδώ και κάποιους μήνες αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα και η ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι γνώριζε την περίπτωση, προχώρησε σε διακοπή του ρεύματος και αφαίρεση της «χελώνας».
Ο Κ. Π. αναγκάστηκε να στείλει τον καρκινοπαθή γιο του να φιλοξενηθεί σε άλλο σπίτι, ώστε να μπορεί να ζει τουλάχιστον αυτός, με φως, θέρμανση κλπ. Στο πλευρό του συναδέλφου τους προσέτρεξαν οι εργαζόμενοι του Δήμου και μέσω του Συλλόγου τους συγκέντρωσαν χρήματα ώστε να μπορέσει να πληρώσει μέρος της οφειλής προς τη ΔΕΗ (συνολικά χρωστάει 1.100 ευρώ) και να καταφέρει επανασύνδεση του ρεύματος.
Η αρχική δήλωση της ΔΕΗ προς το αίτημά του ήταν αρνητική, αφού, όπως είπε ο προϊστάμενος, έπρεπε πρώτα να πληρωθεί το χαράτσι για τα ακίνητα, μέρος της οφειλής προς τη ΔΕΗ και μετά να γίνει διακανονισμός.
Η Λαϊκή Επιτροπή, με τη δυναμική κινητοποίηση στη ΔΕΗ απαίτησε εδώ και τώρα επανασύνδεση του ρεύματος χωρίς προϋποθέσεις. Η ΔΕΗ παρέπεμψε στην Εφορία καθώς υπάρχει η οφειλή του χαρατσιού από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Εκεί, η Λαϊκή Επιτροπή κατάφερε και πήρε βεβαίωση με την οποία ουσιαστικά δίδεται παράταση 10 ημερών, ώστε να τακτοποιηθεί η οφειλή. Με τη βεβαίωση αυτή, επανήλθε στη ΔΕΗ η οποία επανασύνδεσε το ρεύμα.
Προηγούμενα, τη μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού είχαν καταθέσει αποδείξεις πληρωμής του ρεύματος χωρίς το χαράτσι και υπεύθυνες δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού. Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε χτες και στην Ξάνθη.
  • Τη Δευτέρα 16 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη, οι Λαϊκές Επιτροπές Ευόσμου - Κορδελιού, Αμπελοκήπων, Σταυρούπολης, Πολίχνης, Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, στις 9 το πρωί, για τη θεώρηση βιβλιαρίων ανέργων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου